.

Design

Spaza grundades av produktdesignern och entreprenören Christian Runius som såg behovet av attraktiva funktionsdetaljer hos stilmedvetna hotell och restauranger.

Filosofi

Spaza skapar ytor, friger utrymme och ger plats åt vad som är viktigt i omgivningen. I designen finns ett syfte med varje form som inte gör anspråk på betraktarens uppmärksamhet. Det minimalistiska med designen ligger i vad produkterna betyder för omgivningen och platsen. Läs mer om filosofi här.

Material

Alla SPAZA produkter tillverkas ur en enda detalj och av en enda råvara som består av rostfritt austenitiskt stål 1.4301 (X5CrNi18-10). Materialet är lämpligt för korrosivitetsklass C3 och C4 vilket motsvarar utrymmen med måttlig eller hög fuktighet i kombination med viss halt av kemiska ämnen. Råvaran framställs i Europa.

Kundanpassning

För olika anläggningar och för olika förbrukningsvaror ser förutsättningarna olika ut. Produkterna från Spaza går att specialanpassa så att de passar till exempel olika modeller av flaskor för skönhetsprodukter till mugghållare för särskilda glas. Produkterna utformas med eller utan hål för skruvmontering eller limmontering.

Montering

Alla Spaza produkter kan levereras med eller utan hål för att monteras med skruv eller lim, det är upp till kunden att välja vad som passar bäst. Spaza har tagit fram lim-kit utifrån olika förutsättningar (Extrem, Super och Primer). Montering med lim ger en stilfull installation, underlättar arbetsmomentet och gör inte intrång på badrummets tätskikt. Kontakta oss så hjälper vi er!