.

Om Spaza

Spaza är ett svenskt varumärke, en designer och tillverkare av badrumstillbehör för hotell- och spamiljö. Spaza grundades av produktdesignern och entreprenören Christian Runius som såg behovet av attraktiva funktionsdetaljer hos stilmedvetna hotell, spa och restauranger. Till exempel för skönhetsprodukter där det idag växer fram starka varumärken inom ekolyx och där behovet av att exponera produkterna mot gästen är en viktig del i upplevelsen och helhetsintrycket.

Drivkraften bakom Spaza är nyfikenhet, kreativitet och minimalism. Faktorer som får tiden att stå stilla för vem som helst som älskar att skapa. Produkterna tillverkas av en råvara och ur en enda detalj. Minimalt med produktionsmoment, enkla råvaror och former är begränsningar som definierar komplexiteten i att skapa minimalistiska produkter.

Spaza levererar idag komplett sortiment av toalett- och badrumstillbehör som till exempel lösningar för väggmonterade skönhetsprodukter, flaskhållare, duschhyllor, mugghållare och krokar. Tillverkning sker uteslutande i Sverige enligt svensk design- och industritradition.